A family friendly garden

The project involved creating a family friendly play space by installing a new turfed lawn, new lap panel fencing, new feather board fencing and a new gate for security

The garden had a moss-filled lawn, overgrown planting and dilapidated out buildings. In readiness for a young family, the owner enlisted the help of Smiths Landscapes to transform the garden into a family friendly space. This project involved the renewal of an existing garden by:

- removing 120m2 of turf and planting
- replacing old lap panel and close board fencing
- moving an existing perennial planted border
- building a new gate at the entrance to the property and
- building a retaining wall and installing a new turfed lawn.

After the successful completion of the project, the customer Lauren of West End Road said "The work was completed to a very high standard. Jason and his colleagues were considerate and informative throughout. We are very pleased with the work."

Metrics

120

Area (m2)

8

Volume recycled (m3)

30

Fencing length (m)

Project Gallery

BEFORE
AFTER
BEFORE
AFTER
DURING
DURING
DESIGN
AFTER
1/2